036-5369151 info@slbalmere.nl

Nieuws

9 maart 2023

Wat een mooie middag hebben we gehad in de bierfabriek. Er was een goede opkomst en we hebben na de presentaties met elkaar fijn bij gepraat.

Op de bijeenkomst hebben we het Manifest samen met Gerdina van Hiswa-Recron gepresenteerd. Het is belangrijk dat wij dit Manifest met elkaar weer actueel gaan maken en houden. Hier komt een vervolg voor.

Nik Smit heeft ons een mooie presentatie gegeven over de doelen voor aankomend jaar van Almere City Marketing.

Stijn van WonderBit gaat samen met ons onderzoeken wat de boekingsprocessen zijn binnen onze branche en komen daarom graag met een ieder in gesprek. Het doel is om uiteindelijk een gezamelijke platform te hebben.

Volg ons via Linkdin

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

9 februari 2023

Onze voorzitter Joy Both neemt deel aan de klankbord groep Almeerderhout. Hierin wordt het nieuwe bos gepresenteerd. Mocht u de presentatie willen hebben kunt u mailen naar: joy@outdoorparkalmere.nl 

6 mei 2021
Welke onderwerpen vindt u van belang voor Toerisme & Recreatie in Almere? Met Stichting Leisure Belang Almere gaan we binnenkort weer aan tafel met het platform Toerisme & Recreatie. Hieronder vallen onder andere HISWA-RECRON, Koninlijke Horeca Nederland en Het Watersportverbond. Om vooruit te kijken naar de Toerisme & Recreatie sector in Almere. Zijn er punten waar u als T&R ondernemer graag aandacht voor wilt in Almere? Laat het ons weten!

Zo zien wij momenteel een aantal aandachtspunten voor de sector:

  • Ruimte bieden voor ondernemers en de sector stimuleren als de corona versoepelingen het toelaten.
  • Goede OV verbindingen en bereikbaarheid voor een comfortabele route voor de toerist.
  • Het beheer verbeteren van sommige gebieden zoals onderhoud van de openbare ruimte en toiletten.
  • Goede inzet van toeristenbelasting voor de tourist en de sector zelf.

Samen met het Platform Toerisme & Recreatie willen we de toekomst bespreken. Mail ons als er aspecten zijn die we mee kunnen nemen in dit gesprek: secretaris@slbalmere.nl

27 januari 2021

Nog een jaar te gaan en dan vindt in Almere de Floriade Expo 2022 plaats. De verwachting is dat er veel bezoekers op af gaan komen. Natuurlijk moet je als Almeerse leisure sector hierop voorbereid zijn. Daarom organiseren Almere City Marketing en het Team Toerisme en Recreatie van de Afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Almere binnenkort een webinar. Interesse? Meld je gauw aan!

22 oktober 2020

De ledenbijeenkomst van Stichting Leisure Belang Almere is vanwege de huidige maatregelen tot nader orde uitgesteld. Wil je op de hoogte blijven van Stichting Leisure Belang Almere? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@slbalmere.nl

23 september 2020

Op 11 november 2020 organiseert Stichting Leisure Belang Almere de volgende ledenbijeenkomst. Stuur een mail naar info@slbalmere.nl voor meer informatie.

22 juni 2020

In samenwerking met Almere City Marketing organiseerde het team Toerisme en Recreatie van de gemeente Almere sessies voor het opstellen van arrangementen. Online sessies voor Almeerse ondernemers met als doel: het samenstellen van toeristische arrangementen in Almere. Almeerse ondernemers zijn van harte uitgenodigd om hun aanbod in te brengen.

Voor meer informatie, klik hier

2 april 2020
Corona raakt ons allemaal. We wensen iedereen in deze tijd veel gezondheid toe. Ook de toerisme & recreatie sector is hard getroffen. Stichting Leisure Belang Almere heeft samen met de wethouder en betrokken ambtenaren wekelijks overleg over de uitdagingen en mogelijkheden voor de sector in tijden van corona. Heb jij als toerisme/leisure/recratie ondernemer een specifiek probleem wat wij voor je kunnen aankaarten? Stuur dan een mail aan info@slbalmere.nl

Voor meer informatie, klik hier

30 januari 2020
Om een krachtige stem te geven aan onderwerpen over toerisme, leisure en recreatie, organiseerde SLBA de nieuwjaarsbijeenkomst op 30 januari 2020. Bereikbaarheid, gastheerschap en de Floriade kwamen onder andere aan bod. Voor een verslag van de avond, klik hier.


28 augustus 2019
“Wij maken ons ernstige zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van water en recreatie in Almere.” Dat zegt Lisan Kox van Stichting Leisure Belang Almere SLBA, een brancheorganisatie die de belangen van recreatiebedrijven behartigt. Bekijk hier het item op Omroep Flevoland.

23 augustus 2019
Stichting Leisure Belang Almere, WSV Almere Haven, WSV Noorderplassen West, Boei2, Haddock Watersport, Marina Muiderzand en Almere Rondvaarten, aanbieders van water recreatie en ligplaatsen in Almeremakenzich zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van Waterrecreatie in Almere. Het onderwerp is geagendeerd bij de gemeenteraad Almere, klik hier.


11 juli 2019

Stichting Leisure Belang Almere verzet zich tegen toeristenbelasting, klik hier